luni, 19 octombrie 2015

Tu alegi cine vrei să fii

După fiecare experienţă în care cineva te-a făcut să suferi, tu alegi cine vrei să fii: victima celor care te-au rănit sau un om puternic, demn şi fericit.

După fiecare nedreptate care ţi s-a făcut, tu alegi cine vrei să fii: un om răzbunător şi rău sau un om iertător şi bun.


După fiecare nereuşită, tu alegi cine vrei să fii: un om descurajat, care îşi plânge de milă sau un om încrezător, care nu renunţă şi luptă pentru a-şi atinge ţelurile.

După fiecare cuvânt urât care ţi se spune, tu alegi cine vrei să fii: un om care răspunde tot cu cuvinte urâte sau un om care vorbeşte cu respect şi iubire.

După fiecare încercare a cuiva de a-ţi cotropi sufletul, tu alegi cine vrei să fii: un om care cotropeşte suflete sau un om care le locuieşte frumos, lăsând în urma lui dragoste, pace şi amintiri frumoase.

După fiecare înfrângere, tu alegi cine vrei să fii: un om care stă în genunchi sau un om care se ridică şi merge demn mai departe.

După fiecare poveste urâtă pe care ai trăit-o, tu alegi cine vrei să fii: un om care nu va mai crede în povești frumoase sau un om care va scrie cele mai frumoase povești...

Niciun comentariu: