miercuri, 23 septembrie 2015

Cine ne impiedica sa avem succes?

Gandul…Descopera cele 5 tipare de gandire

Cele 5 tipare de gandire care te pun la pamant.

Exista 5 tipare de gandire care te pun la pamant din punct de vedere mental, emotional si fizic.

Asadar, iata cele mai neproductive tipare de gandire pe care sa le eviti:

– gandirea negativa;

– gandirea devalorizanta;
– gandirea defocalizata;
– gandirea mica;
– gandirea acuzatoare.
Tiparul 1: Gandirea negativa

In continuare iti voi prezenta o idee care iti va clarifica viziunea referitor la modul in care atragi rezultatele in viata ta. Iata ideea:

– Oamenii bogati au gandul la bogatie.

– Oamenii saraci au gandul la saracie.

– Oamenii bolnavi au gandul la boala.
– Oamenii credinciosi au gandul la credinta.
Si vorbesc despre asta! Ei pun incarcatura emotionala in asta si prin urmare asta obtin.
Practic, ce se intampla? Fiecare culege in viata exact ceea ce ii guverneaza mintea in mod predominant. Gandirea negativa te va mentine departe de rezultate. Nu vei putea niciodata sa obtii rezultate pozitive pe termen lung, avand mintea guvernata de o gandire negativa.

Tiparul 2: Gandirea devalorizanta
Gandirea devalorizanta inseamna a te pune in mod deliberat in inferioritate fata de ceilalti. Acest mod pagubos de gandire te trage in jos in mod permanent, intrucat mental te pui in inferioritate fata de ceilalti pe care ii consideri mai buni, mai destepti, mai intelepti decat tine. Exista un film extrem de distractiv care ruleaza pe ecranul mental al persoanei care cade in capcana gandirii devalorizante. Iata filmul mental: de fiecare data cand cade in capcana gandirii devalorizante, persoana are convingerea ca ceilalti din jur sunt mai buni, mai destepti, mai intelepti decat ea. Pe de alta parte, ceilalti gandeau la fel ca persoana in cazua: ca cei din jur sunt mai buni, mai destepti, mai intelepti. Este ca si cum se sperie unii de altii. Daca vei lua in serios intrebarea pe care ti-o adresez in continuare, asta it va zdruncina putin constiinta. Asa ca iata intrebarea: Ce fel de imagine ti-ai construit despre tine? Este o imagine puternica, pozitiva sau este una care te trage in jos zi dupa zi?

Tiparul 3: Gandirea defocalizata
Este specifica persoanelor care se implica in tot felul de activitati la intamplare! Pentru ei, orice apare in cale reprezinta o oportunitate pe care sar in graba sa o valorifice! Acesti oameni se implica in tot felul de activitati dar nu urmeaza un plan strategic care sa ii conduca intr-o directie clara, catre un rezultat pe termen lung. Ceea ce este cu adevarat dureros este faptul ca desi sunt constienti ca actiunile lor nu ii conduc catre rezultate care sa le aduca multumire in viitor, acestia continua sa faca acele lucruri zi dupa zi. Imagineaza-ti cum ar fi sa ajungi la sfarsitul vietii cu durere in suflet si visele spulberate, realizand ca ai mers la intamplare prin viata si i-ai lasat pe cei care nu au vise sa ti le distruga si pe ale tale, sa te traga in jos in mod constant si sa devii ca ei.
Tiparul 4: Gandirea mica
Nu poti realiza lucruri mari avand asteptari mici de la tine. Lucrurile mari pot fi obtinute doar avand asteptari mari. Cu alte cuvinte, daca vei gandi la scara mica, nu te astepta sa obtii rezultate mari. Dupa cum vezi, procesul schimbarii incepe in mintea ta,  se desfasoara din interior catre exterior si niciodata invers. De ce crezi ca majoritatea oamenilor cad in capcana gandirii la nivel mic? Fii atent care este procesul lor mental cand vine vorba de stabilirea obiectivelor: ei se uita la realizarile lor din trecut, se uita la abilitatile lor din prezent si apoi isi stabilesc un obiectiv in viitor. Iata care este capcana: atunci cand iti stabilesti un obiectiv in aceasta maniera, iti limitezi viitorul in functie de ceea ce s-a intamplat in trecut, in functie de rezultatele tale din trecut. Adica vrei sa obtii rezultate diferite, vrei sa fii mai bun, vrei sa devii cineva, vrei sa ai influenta, dar ceea ce faci, este ca te raportezi la ceea ce tu ai fost in trecut. Daca actionezi in aceasta maniera, te vei distanta prea putin de modul tau de gandire din trecut si prin urmare, de rezultatele tale din trecut.
Daca vrei rezultate mari, trebuie sa ai o gandire la nivel mare. Vezi tu, oamenii care au de o suta de ori mai mult decat majoritatea, crezi ca ei muncesc de o suta de ori mai mult? Nu! Binenteles ca nu fac asta. Bun, dar ce fac ei diferit? Ei bine, ei gandesc la o scara de o suta de ori mai mare. Concluzionand, nu poti realiza lucruri mari, avand mintea guvernata de o gandire mica. Din pacate, inca sunt enorm de multi oameni care traiesc intr-o gandire mica, iar asta le aduce in prezent si le va aduce in viitor rezultate foarte mici. Oamenii care gandesc pe termen scurt nu au curajul de a actiona pe teren lung, pentru ca mintea lor nu este programata in acest sens.

Tiparul 5: Gandirea acuzatoare
Lumea este plina de acuzatori care arunca vina asupra altora pentru rezultatele pe care le obtin. Aceasta este realitatea, motiv pentru care iata ce iti recomand: injecteza-te impotriva acestui mod de gandire cu: Doza zilnica de atitudine pozitiva! Hai sa iti spun cum lucreaza mintea acuzatorilor: in constiinta lor, toata lumea este vinovata pentru lipsa de rezultate care le guverneaza viata. Vinovat este primarul, seful, presedintele, vecinii, toata lumea este vinovata pentru rezultatele lor, numai ei nu sunt.

Daca tu crezi ca ceilalti sunt vinovati pentru rezultatele tale am cateva intrebari pentru tine:

– Cine iti ia deciziile?

– Cine te obliga sa asculti informatii negative?

– Cine te obliga sa faci aceleasi lucruri ca si pana acum?
– Cine te obliga sa muncesti din greu pe bani putini?
Succesul tau este programabil
http://programarea-succesului.ro/gandul-descopera-cele-5-tipare-de-gandire/ Gabriel Radu

Niciun comentariu: