joi, 26 iunie 2014

Succes și putere

"Fiecare om își are doza sa de nesiguranță de sine. În clipa când ieși la rampă și începi să-ți etalezi talentul, stârnești resentimente, invidie și destule alte manifestări ale nesiguranței semenilor tăi. Nici nu te poți aștepta la altceva."

Dacă nu avem dușmani care să ne mențină trează vigilența, tindem să lenevim. Un adversar gata de luptă ne ține "în priză", atenți, pregătiți. Uneori este preferabil să ne folosim de dușmani ca dușmani, fără a-i transforma în prieteni sau aliați.

Fii tolerant față de proști. Mai degrabă gândește-te la ei ca la niște copii sau animale de casă, care nu sunt destul de importanți ca să-ți afecteze stabilitatea.

Cea mai mare putere pe care o poți avea în viață nu vine nici de la resursele nelimitate, nici din capacități strategice deosebite, ci din cunoașterea clară a celor din jurul tău. Capacitatea de a citi oamenii ca pe o carte...

Apreciaza-i pe cei din jur. Daca ii vei ajuta pe ceilalti, vor vrea si ei sa te ajute.

Bucura-te pentru succesul altora - si invata-le metodele.

Sa nu consideri ca succesul este intotdeauna sinonim cu profitul. Secretul succesului este perseverenta. Succesul e o scara, care nu poate fi urcata cu miinile in buzunar.

Succesele sunt de ajuns pentru reputație dar nu și pentru glorie.

Toate succesele mele în viață le datorez faptului că, în toate lucrurile, am fost întotdeauna cu un sfert de oră înainte.

Succesul e un dar ceresc; dar, fără a munci pe pământ, succesul nu coboară de sus.

Succesul e gata, precum soarele și ploaia; dar, dacă ogorul nu e semănat, ce să crească sub raze și apă? Succesul unui singur minut ne răsplătește pentru eșecuri de ani de zile.

Majoritatea oamenilor ar avea succes în lucrurile mici, dacă nu și-ar face probleme cu ambițiile mari. 
Succesul înseamnă să mergi din eșec în eșec fără să-ți pierzi din entuziasm. 
(Robert Greene)

Niciun comentariu: