joi, 22 mai 2014

Controlul si Autocontrolul Emotiilor

Autocontrolul…pentru unii inseamna libertate, altii il vad ca pe un proces bine structurat si programat iar in dictionar scrie cam asa: “Control asupra calităților și faptelor proprii” ...dar cum facem cand vine vorba de Controlul si Autocontrolul Emotiilor?
“Eu am o stare foarte proasta si n-am ce-i face, nu pot sa ies de aici!!!” …ti-ai spus ori simtit asta? sau poate ai auzit in jurul tau spunandu-se? Emotiile ne dau starea de spirit iar acestea sunt interconectate cu gandurile noastre, felul in care respiram si postura. 

Hai sa vedem cum se intampla de fapt asta… Cum sunt postura, respiratia si gandurile noastre atunci cand suntem tristi? …dar atunci cand suntem entuziasti sau fericiti? 
Atunci cand suntem tristi, abatuti, postura este una inchisa, “te faci mic”, respiratia e grea, poate chiar apasatoare si de multe ori in astfel de situatii e greu sa ne gandim la ceva frumos...parca totul in jur se darama si nimic nu merge bine! Iti suna cunoscut? 

Imagineaza'ti o situatie in care te-ai simtit cu adevarat fericit…parca se schimba lucrurile aici . Respiratia este libera, postura este deschisa si nu e dificil sa topai de bucurie iar gandurile tale sa fie altfel decat frumoase NU?! …iar magia vine din lucruri simple. 

“Emotiile ne dau starea de spirit iar acestea sunt interconectate cu gandurile noastre, felul in care respiram si postura” astfel ca schimband gandurile se schimba si starea, schimbam postura …vine si o alta stare, felul in care respiram determina o stare sau alta! Atat de simplu!!

Niciun comentariu: