miercuri, 2 octombrie 2013

Terapia BOWEN

Terapia BOWEN cunoscuta si ca terapia Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique), este de departe, cea mai simpla si mai eficienta tehnica holistica a secolului 21 . Putem afirma cu tarie ca este asul din maneca umanitatii, fiind solutia viitorului pentru insanatosirea lumii.
Este o tehnica terapeutica extrem de profunda si are la baza teoria conform careia organismul in stare de relaxare totala, isi activeaza abilitatea de a rezolva orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie. Este o metoda de vindecare neinvaziva si foarte delicata.
Desi in Romania este nou aparuta, in plan international este considerata atat de medicina alopata cat si de cea alternativa ca fiind cea mai puternica metoda de insanatosire.
Este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza, in principal, prin sistemul nervos, atat asupra sistemului osos cat si la nivel muscular.
Terapia Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:
- Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.
- Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.
- Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
- Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.
Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare.

Niciun comentariu: