sâmbătă, 4 mai 2013

Vei deveni ceea ce gândeştiIndiferent ce i-ar putea face un om plin de ură celui pe care îl urăşte, sau un om faţă de inamicul său, propria noastră minte prost direcţionată ne face un rău şi mai mare. 


Chiar dacă un om a învins în o mie de lupte câte o mie de oameni în fiecare luptă, iar un alt om s-a cucerit doar pe sine, acesta din urmă este cel mai mare dintre cuceritori. 

Aceia care îşi imaginează ca fiind adevărat ceea ce nu este adevărat, şi care văd ca fiind fals ceea ce este adevărat, nu ajung niciodată la Adevăr, ci urmează dorinţe deşarte. 

Cei ce se respectă pe sine-înşişi trebuie să vegheze constant pentru a nu ceda dorinţelor şi pasiunilor inferioare. Treziţi-vă din viaţa de iluzie în care trăiţi dominaţi de ele. 

Aşa cum multe tipuri de ghirlande pot fi împletite dintr-un maldăr de flori, tot astfel multe lucruri bune pot fi realizate de către un muritor odată ce s-a născut pe acest Pământ. 

Printre parfumul lemnului de santal sau al florii de lotus, parfumul virtuţii este neîntrecut. 

Singurul secret al existenţei este să nu îţi fie teamă. Niciodată să nu îţi fie teamă de ce vei deveni. 

Virtuţile ca şi muzele apar mereu în grup. Niciodată un principiu bun nu a fost găsit solitar în niciun suflet. 

Sa tii furia in tine e ca si cum ai prinde un carbune incins pe care vroiai sa-l arunci in altcineva.Tu o sa te arzi! 

Oamenii înţelepţi, după ce au auzit legile spirituale, devin plini de serenitate, ca un lac limpede, adânc şi liniştit. 

Puţini sunt aceia dintre oameni care ajung pe ţărmul celălalt; ceilalţi oameni aleargă încoace şi încolo pe acelaşi mal. 

Într-un sat sau în pădure, în câmpie sau la munte, oriunde sălăşluieşte omul realizat spiritual, acel loc este paradisiac. 

Dacă încercaţi să mă vedeţi prin chipul meu, sau dacă vreţi să mă auziţi prin glasul meu, niciodată nu veţi ajunge la mine. 

Iluminismul nu are o forma sau natura definita prin care se poate manifesta, deci in insusi iluminism, nu e nimic de iluminat. 

Ai compasiune pentru toate vietăţile, bogate sau sărace la un loc; fiecare îşi are propria suferinţă. Unii suferă prea mult, alţii prea puţin. 

Atâta timp cât ranchiuna rămâne în inimă, rămâne şi mânia. Dar dacă ranchiuna dispare, va dispărea şi mania. 

O stâncă mare nu este tulburată de vânt; la fel mintea înţeleptului nu este tulburată nici de elogii, nici de insulte. 

Pe cer nu este nicio diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate. 

Fabricantul de săgeţi se străduieşte să facă săgeţi drepte: de asemenea un om înţelept urmăreşte să-şi păstreze gândirea dreaptă. 

Un prieten bun ce vă arată erorile şi defectele voastre şi care vă indică faptele rele este tot atât de demn de respect şi de ascultare ca atunci când v-ar dezvălui secretul unei comori ascunse. 

Acţiunea şi reacţiunea sunt opuse şi egale. 

Raţiunea este totul. Vei deveni ceea ce gândeşti. 


Niciun comentariu: