sâmbătă, 4 mai 2013

Psihoterapie individuala     Psihoterapia este atat o metoda de tratament psihologic, cat si un mijloc de acces la o mai buna cunoastere de sine si o perceptie mai fina a realului.
     Exista mai multe motive pentru care oamenii merg la psihoterapeut. Cel mai adesea, cineva apeleaza la psihoterapie cand comportamentul de zi cu zi intra in conflict cu criteriile sociale de normalitate si/sau cu propriul simt de adaptare adecvata. Cineva vine la cabinet dupa ce a incercat fara succes sa faca fata propriilor probleme; aceasta persoana se poate decide singura sau poate fi sfatuita de prieteni, familie, medici etc.
In unele cazuri, disconfortul psihologic asociat problemelor medicale de durata poate fi ameliorat prin psihoterapie.
     De asemenea, diversele schimbari ce pot interveni, de la lipsa unui loc de munca si pana la pierderea unei persoane apropiate, pot declansa sau inrautati anumite disfunctionalitati la nivel psihic, fiind necesar ajutorul extern specializat.
     Un segment important din cei care vin la psihoterapie, este constituit de studentii care vor sa-si imbunatateasca performantele academice sau relatiile interpersonale.

Niciun comentariu: