sâmbătă, 4 mai 2013

Modelează-te pe tine însuţiTrei lucruri nu pot fi ascunse pentru mult timp: soarele, luna şi adevărul. 

Tot ce faci rau,faci datorita mintii.Daca mintea se transforma poti sa faci rau in continuare? 

Fântânarii aduc apa la suprafaţă şi o dirijează unde vor; făuritorii de săgeţi prelucrează nuiele; tâmplarii cioplesc o bucată de lemn; omul înţelept se modelează pe sine însuşi. 

Acum mergeţi, o, călugărilor, şi cutreieraţi prin lume pentru binele celor mulţi, pentru bunăstarea lumii, din milostivire pentru lume. Propovăduiţi învăţătura! Dacă nu este propovăduită, oamenii nu pot obţine mântuirea. Vestiţi-le o viaţă de sfinţenie. 

Să nu crezi nimic din ce ai citit sau ai auzit, chiar dacă am spus-o chiar eu, dacă nu este în acord cu propria ta gândire şi cu propriul tău bun simţ. 

El m-a insultat, el a râs de mine, el m-a bătut. Atâta timp cât cineva păstrează astfel de gânduri, propria sa mânie nu încetează. 

Nici în cer, nici în mijlocul oceanului, nici în peşterile din munţi: nu există loc pe lumea aceasta unde moartea să nu te ajungă. 

Trândăvia este o scurtătură spre moarte; a fi sârguincios este o cale a vieţii; oamenii fără minte sunt leneşi, pe când înţelepţii sunt întotdeauna harnici. 

Într-o călătorie, un om ar trebui să călătorească cu un tovarăş cu înţelepciune egală sau superioară; totuşi, dacă nu se poate, ar fi mai bine să călătorească singur decât cu un prost. 

Fiecare om este autorul propriei sănătăţi sau boli. 

Oricâte cuvinte sfinte ai citi, oricâte cuvinte sfinte ai rosti, la ce sunt bune dacă nu acţionezi în acord cu ele? 


Niciun comentariu: