marți, 26 februarie 2013

Puterea iubirii


Iubirea este una dintre cele mai intense senzatii pe care le traim de-a lungul vietii.
Puterea iubirii nu cunoaste limite, increderea ei nu are sfarsit, iar speranta nu moare.
Iubirea depaseste orice obstacol.
Iubirea se inalta atunci cand totul se prabuseste.
Iubirea e… atunci cand celalalt te strange de mana.
Iubirea este ca si un obiect mult ravnit de toata lumea, devine o obsesie…Toti o vor, toti o cauta, dar putini o gasesc intr-adevar. Aceia o pretuiesc, se daruiesc ei, si, mai ales, nu o vor uita niciodata.
Iubirea nu-si iroseste timpul cautand iubitul perfect, ci creaza o iubire perfecta.
Iubirea inseamna sa admiri sufletul celuilalt.
Iubirea te insoteste atunci cand meriti cel mai putin, pentru ca atunci ai cea mai mare nevoie de ea.

Cand ne simtim incompleti, cautam pe cineva sa ne completeze. Si totusi e nevoie sa intelegem ca desi partenerul ne poate aduce multa frumusete in viata, doar noi insine putem sa aducem implinire propriei vieti. Nu putem incredinta altora propria fericire.

Unii oameni cad in patternul de a avea nevoie mereu de o noua iubire. Acestia vor pendula de la iubire la alta, invartindu-se la nesfarsit intr-un carusel. Ei nu inteleg ca iubirea are etape. La inceput, iubirea este plina de mister si entuziasm. Apoi incepem sa ne acomodam unul cu celalalt, iar iubirea unuia fata de celalat creste. Continuam sa ne dezvoltam alaturi, adaugam noutate, crestem, pastrandu-ne insa individualitatea. Anii petrecuti impreuna cladesc calea catre destinul nostru...Daca iti doresti mereu sa calci pe petale de trandafiri, atunci nu cultiva garoafe…trandafirii vor creste in gradina ta doar daca ii sadesti si ii ingrijesti. Cu alte cuvinte, iubirea este asa cum o faci tu sa fie. Daca o ignori sau esti prea ocupat sa o alimentezi ea va muri, va disparea. Este asemeni oricarei fiinte vii. IUBIREA se cere respectata si pretuita.
Un alt aspect de care trebuie sa tinem sema - este nevoie sa le pemitem celor pe care ii iubim sa fie ei insisi si nu sa le cerem sa se plieze pe nevoile noastre. In caz contrar, iubirea va deveni doar o reflexie a noastra in propria oglinda. Perimteti-i asadar iubirii sa fie ea insasi, sa fie atotputernica si minunata.

Niciun comentariu: