marți, 26 februarie 2013

Ce este psihodrama?Psihodrama este in primul rand o metoda de psihterapie in grup, asemanatoare teatrului, desi metodele psihodramei pot fi aplicate si in psihoterapia individuala.
In grupul de psihodrama fiecare devine pe rand client si "terapeut" in sensul ca prin discutiile si activitatea grupului fiecare se constituie in agent terapeutic pentru celalat. Omul devine un "actor" care interpreteaza propria viata, cu ajutorul unui scenariu pe care il realizeaza pe moment, cu ajutorul psihoterapeutului-psihodramatician.
In grupul de psihodrama persoana are posibilitatea de a se exprima si de a pune in scna diferite aspecte ale vietii sale.
Prin metodele sale de lucru: dublul, inversiunea de rol, oglinda, solilocviul, sociometria, grupul de psihodrama faciliteaza schimbarea, aduce solutii pentru probleme, intr-un mod experiential.
In general la grupul de psihodrama participa intre 3 si 12 persoane, care sunt antrenate de psihoterapeut intr-o secventa de activitati, creand o realitate psihologica.

Niciun comentariu: